Sayfa Başına Dön

Blogger'da Yazıya Link Verme

6 yorum

blog yazıya link vermeUzun zamandır bir  yazımın  içinde başka bir sayfadaki yazıma nasıl bağlantı oluştururum  diye araştırma yapıyordum; ancak bir türlü anlayamadığım için  uygulayamıyordum. Takıldığım yer ise  url adresi nerede olduğu konusuydu. Blogumda  şöyle bir incelemeden sonra bu yazının url adresinin  nerede olduğunu buldum.

Blogger'da yazıya link vermeyi bu yazımda anlatmaya çalışacağım.
Örneğin bu sayfamda, Blog İsim Önerisi başlıklı yazımın da okunmasını istiyorum. Bu yazımla pek alakası olmasa da örnek olması açısından en alakalı olarak bunu seçtim.

Link vermek, başka bir sayfaya bağlantı vermek için izlenecek yol:
1-Blog İsim Önerisi başlıklı yazıma bağlantı için önce bu başlığımla ilgili kelimeleri mouse sağ tuşunu tutulu olarak işaretliyorum. Aşağıda olduğu şekilde seçili hale getirin.

blogda yazıya link verme


    2-Blog İsim Önerisi kelimeleri  seçili hale getirdikten sonra  yazı editöründeki yukarıda yer alan Bağla yazısını tıklıyoruz.
Not: Blogger'ın yeni arayüzü aktifleşmesiyle birlikte yazı editöründe bazı simgeler değişmiş durumda. Aşağıda hem eski hem de yeni arayüzdeki kullanımı ile ilgili görselleri bulabilirsiniz.

blog yazıya link verme


bloggerda yazıya link verme

Blogger'ın yeni arayüzdeki Bağla simgesi ve url adresinin ekleneceği yer: 
Blogger'da yazıya link verme

Benim bu sayfada link vereceğim yazım Blog İsim Önerisi yazım olduğu için şimdi o yazımın bulunduğu sayfaya gidiyorum. 

Ve üstte arama çubuğunda görünen  adresi aynen kopyalıyorum. Aşağıdaki resimde olduğu gibi sarı renkle işaretlediğim adresi kopyalıyorum.

bloggerda yazıya link vermek


*Not: Aslında ben kendi blogumdaki yazıların url adresini kalıcı bağlantı ayarlarından kopyalıyorum. Sayfanın url adresi aynı şekilde orada da mevcut. Başka sitelerin yazılarına link vermek için arama çubuğundaki url adresi kullanılıyor.

4-İşlem yapacağım  bu sayfama tekrar  dönüp yukarıdaki adımları takip ederek ''Bağla'' yı tekrar  tıklıyorum. Açılan pencerede  kopyaladığımı  url adresine yapıştırıyorum.


blog yazılarına link verme

   5-Tamam  butonuna bastığımızda  işlem bitmiştir. Ve şimdi bu  Blog İsim Önerisi yazısını tıklayabilirsiniz. Bu  yazımın olduğu sayfam açılmış ise  göstermiş olduğum yöntem doğrudur demektir.


6 yorum :

Yorum Gönder