Sayfa Başına Dön

Kaderimdeki Fırsata Hazırlanıyorum

Hiç yorum yok
ilham veren yazıTv kanallarından birinde bir ara  her gün mesleğinde başarılı olmuş kişilerin  üniversitedeki konuşmaları yayımlanıyordu. Bir kadın konuşmacı işinin patronuydu. Hatta yurt dışı bağlantılı bir işi vardı.

Adını hatırlamıyorum yalnız. Kendi hayatından kesitlerle başarı yolculuğuna değinmişti. Nereden nereye gelmişti. Çocuğunu ayağında sallarken kulağında kulaklık İngilizce öğrendiği anlatmıştı. Daha pek çok şey. Anlattığı bir hikayeyi bir kağıda not almıştım:

Bir dilenci kız varmış. Sokakta hep kitap okuyormuş. Birisi her geçtiğinde dilenci kızın elinde kitap görüyormuş. Her seferinde başka bir kitap olduğunu fark etmiş. Buna anlam veremeyen kişi, dilenci kıza yaklaşmış.

Kıza:'' Sen dilencisin. Kitap okumanın sana ne faydası olacak ki,'' demiş.
Dilenci kız ise  ''kaderimdeki fırsata hazırlanıyorum,'' demiş. Bu hikayeyi çok sevmiştim.

 İleride karşımıza nasıl fırsatlar çıkacağını bilemiyoruz.
İngilizce öğrenmek, kitap okumak, işimizle ilgili öğrenmemiz gereken ne varsa öğrenmekle başlamalıyız. İleride karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmek için kendimizi geliştirmek için
 çaba harcamalıyız

Çok güzel bir tanım var; Şans nedir ki karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmek değil mi?
(Tabii değerlendirebilmek için hazırlıklı olmalıyız.)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Olağanüstü Bir Gece ( Stefan Zweig )

5 yorum
olağanüstü bir gece kitap
En beğendiğim yazarlardan biridir Stefan Zweig. O yüzden onun kitaplarının yeri bende ayrı. Bu okuduğum sanırım 6. kitabı. Sanırım diyorum bir de hatırlamadığım Bir Kadının Yaşamından  Yirmi Dört Saat adlı kitabı var. İnce kitaplar, bir de 2-3 tane ayrı ayrı öyküler barındırıyorsa  o kitabı hiç hatırlamıyorum. Bir öykü diğerini unutturuyor. Hem art arda hem de kısa sürede bittiği için çok güzel olsa bile belleğimde kalmıyor. O nedenle böyle kitaplara pek yanaşmıyorum. Okunacaksa da birkaç kez  okunması gerektiğini düşünüyorum.

Asıl bahsetmek istediğim kitaba dönecek olursam; Olağanüstü Bir Gece adlı kitap hep bana yazarın Sabırsız Yürek adlı eserindeki gibi olaylar silsilesini barındıran bir kitap olacağı izlenimi vermişti. Okuduğumda ise yanıldığımı anladım.

Yazar bu kitapta daha çok içsel monologlarıyla ruhsal çözümlemeleriyle karşımızda.

Stefan Zweig  ruhsal izlenimleri çok iyi, aynı zamanda etkili şekilde ifade edebilen ve doğallıkla anlatan biri. Öyle güzel anlatıyor ki sıkılmıyorsunuz.

 İnanın yazarın o akıcı anlatımı ve başarılı ruhsal analizleri olmasa benim için kitap biraz sıkıcı olabilirdi. Diyalog yok. Okurken hep bir olayın olmasını bekledim. Kitabın sonlarına doğru bir vukuat olsa da kitap bitti. Kitabın sonundaki umut dolu değişimi güzel olsa da  beni pek tatmin etmedi. Nedenini bilmiyorum. Şöyle daha vurucu, keskin bir olaydan sonra bu değişimi tercih ederdim.

 Daha ne olsun başına gelen olay az mı? denilebilir. Birazcık aynı tempoda anlatıldığı için de
olabilir bu etkiyi alamamamın sebebi. Anlatıcının yaşadığı o değişimi ben de hissetmek isterdim. Neden ve sonuç arasındaki bağı kuramadığım  için sonu biraz benim için havada kaldı. Kısa kitapların bazen dezavantajı bu olabiliyor.

 Yazarın daha iyi kitaplarını okuduğumdan Olaganüstü Bir Gece adlı roman için biraz
eleştiriyi abartmış olabilirim.

Neyse onun kalemi yeter diyorum.
Çevirmenin hakkını da yememek lazım tabii.

Not: Güzel bir kitap.

Stefan Zweig'in diğer kitaplarıyla ilgili yazılarım:
1-Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
2-Sabırsız Yürek
3-Clarissa

5 yorum :

Yorum Gönder

Dergi Konuları

40 yorum
dergi fikirleri
Dergi Konuları için aklıma gelen fikirleri yazmaya çalıştım. Dergi konuları neler olabilir, ben bir dergide ne olursa okurum?gibi sorulara verdiğim cevapları yazdım. Belki daha sonra  insanlar genelde dergide ne görmek ister, dergi içerikleri nasıl olursa okumak isterler yönünde de önerilerimi yazmaya devam edebilirim. Ben burada dergi konusudergi içindekiler kısmı ile ilgili bir fikir bulutu sundum sadece.

Tarihte Bugün: Bu klasikleşmiş bir başlık aslında. Tarih dergilerinde  başta olmak üzere hemen hemen tüm dergilere konu olabilecek bir mevzu olduğunu düşünüyorum.

Ders veren hikayeler: Kıssadan hisse çıkarabileceğimiz minik hikayeler...

İcat ve Keşifler: Keşifler, icatlar, icatlar nasıl bulunmuş, kim tarafından bulunmuş. Benim ilgimi çeken yazılar.
Örneğim eskiden bilimle uğraşan kişiler bir konu üzerinde çalışırken çok farklı  mevzularda icatlar ortaya çıkardıklarını öğrendiğimde şaşkınlığımı gizleyememiştim. Birçok icatların, keşiflerin böyle meydana geldiğini okumuştum.

Özlü Sözler:Tarihe damga vurmuş kişilerin özlü sözlerine yer vermek, hem o isimleri hatırlamak  hem de tecrübelerini cümlelerin dokusunda hissetmek ve görmek açısından  güzel olabilir.

Başarı Hikayeleri: Tarihte meşhur olmuş kişilerin başarı hikayeleri: Örnek; Eistein, Edison,Walt Disney, Mozart, Bethowen, Picasso ..gibi tarihe damga vurmuş zatların yaşamlarından kesitler...

Günümüzün Dahileri:Günümüzde başarılı olmuş kişiler ve onların ürünleri; Facebook, google, twitter ve kurucuları gibi...

Yenilikler ve İcatlar: Son yıllarda icat edilmiş, keşfedilmiş bilgiler, yenilikler... Hatta öğrencilerin bu yönde çalışmaları ve  başarılarına rastlıyorum. Bir dergide bu küçük bilim insanlarına neden yer verilmesin ki.
Ne Okusam?:
Kitap Tavsiyeleri ve Bilgileri: Klasik Kitaplar, yeni çıkmış kitaplar...
 Kitap Listeleri:
*En çok satanlar,
* Ödüllü kitaplar,
*En çok beğenilen kitaplar,
*Çocuklar için kitap önerileri,
*Filme uyarlanmış kitap listeleri,
*Okunması gereken kitaplar....
*Romantik, komedi türü,
* Bilim kurgu türü,
*Distopya türü,
* Gerilim türü kitaplar,
*Dünya-Türk Klasik edebiyatı kitap listesi,
* Yer altı edebiyatından kitap listeleri...

Yazarları Tanıyalım; başlıklı bir bölümle yazarlar hakkında ilginç bilgiler sunulabilir.

Akıl Oyunları: Bilmece, Bulmaca, Hafıza gibi konular bu bölümde yer alabiir.

Kişisel Gelişim: Motivasyon, mutluluk, huzur, özgüven gibi konulara bir sayfa ayrılabilir.

Dersleri Seviyorum: Ders çalışma yöntemleri, derslerle ilgili bilgiler, ipuçları...

Pratik Yollar: 

 Kendin Yap: Evde yapabileceğimiz her türlü pratik konular. Çerçeve yapımı, vazo, ilginç süs eşyaları,örgü işleri...

Bu Mesleği Tanıyalım: Örneğin; stilist çok duyduğum ama yüzeysel bildiğim bir meslek dalı. O konuda bilgilendirici yazılar hoş olabilir.

Gastronomi son dönemlerde çok popüler. Ve aşçılıkla ilgili olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Aşçı nasıl oldu da gastronomiye evrildi bunu da bilmek isterdim. Eskiden beri bu isim vardı da biz mi bilmiyorduk.
Bu konular ilginç olabilir.
A'dan Z'ye tüm meslekler ele alınabilir. Bir de bu mesleklerde ismini duyurmuş kişilerle söyleşi de güzel olabilir.

Günlük Sorunlar: İnsanların karşılaştığı ufak sorunları ve çözümleri ele alan makaleler.

Şeker Konular: Bu başlığı bilim dergilerinde değil de daha magazinsel dergilerde bir bölüm başlığı olarak konması uygun olur. Bu yüzden yazdığım bölüm başlıkları uygun olur mu olmaz mı diye düşünmenizi tavsiye ederim.

Film-Dizi Köşesi: Eğitici, öğretici filmler...İlgi çekici diziler...

Artık dizilere, filmlere internetten ulaşmak çok kolay. Bu yüzden daha çok tavsiye ve önerilere muhtaç olduğumuz bir gerçek.

Komedi, bilim kurgu, fantastik, öğrencilerin izleyebileceği, anne- babaları ve öğretmenleri bilinçlendirecek türden filmlere yer verilebilir. Belki de psikolojik- gerilim severler için bir kategoride ayrılabilir. Korku filmi severleri de unutmamak gerek.

Sağlık Köşesi:

Kültür-Sanat Etkinlikleri:
Sanat, tiyatro,dans, opera, resim gibi her türlü etkinlikler.

Fuarlar: Kitap fuarları, kültürel, teknoloji fuarları ve ulusal fuarlar ele alınabilir.

Şehrimizi Tanıyalım:Şehirlerin meşhur yiyeceklerinden, yemeklerinden, gelenek ve göreneklerine, tarihi mekanları, eserlerine kadar kendine özgü bilgilere yer verilebilir.

Ülkeleri Tanıyalım: Aynı şekilde ülkelerin kendine özgü yaşamlarından, yemeklerine kütürüne değinilebilir.

Komik Yazılar: 
En sevdiğim şeylerden biri komik yazıları okumaktır. Keşke bu konuda yetenekli olsaydım. Blog yazılarımı komik, eğlenceli yazılarla doldururdum. Maalesef en zoru insanı gülümsetebilecek, eğlendirebilecek yazılar yazabilmek.

Sizden Gelenler: 
Sanatla  ve edebiyatla uğraşan gençler için yeteneklerini göstermek için  en iyi mecralar dergiler.  Edebiyat dünyasıyla ilgili olanların yazdıkları yazı, şiirler yayımlanabilir veya  bu konuda yetenekli okurlara yer verilebilir ya da okurların sorularına, fikirlerine...

Bir Fikrim Var: 
Hedefler, planlar, projeler, uygulamalar bu konu içine girebilir.

Bunu Biliyor muydunuz?:
İlginç bilgiler bu başlıkta verilebilir. Bazen yanlış bildiğimiz doğrular olabiliyor. Bazen kanıksadığımız ama arkasındaki ilginç hikayeyi hiç bilmediğimiz  mevzular ele alınarak açıklık getirilebilir.

Günün Hobisi: (Haftanın, Ayın Hobisi...)İnsanların hobi edinmesini teşvik edici bilgiler...Çeşitli ilginç, yararlı hobiler ve hobi kategorisine girebilecek tüm aktiviteler...

Hayvanlar Dünyası:

TeknoBilgi: Teknoloji ile ilgili bilgiler...

Yol Haritası: Bazen bir konuda ne yapacağımızı  bilemeyebiliriz ya da kendimizi geliştirmek için neler yapmamız, hangi adımları atmamız gerektiği ile ilgili bir fikrimiz olmayabilir. Kariyer, meslek, kurs.... Yol Haritası başlığı ile aydınlatıcı bilgiler verilebilir.

Ben Öğrenciyim: Yol haritası başlığı her alanı içine alabilecek geniş bir yelpaze. Daha spesifik olarak Ben Öğrenciyim başlığı altında öğrencilerin izleyeceği bir yol haritası olabilir. Ders, bölüm, okul, üniversite,kitap,meslek seçimi...gibi.

Öne Çıkanlar: Güncel ön plana çıkmış konular, bilgiler..

Mavi Yolculuk: 
Deniz ve gökyüzüyle alakalı her şey olabilir. Deniz seyahati, denizdeki canlılar, tatil...

Benim Modam: Daha magazinsel dergilerde bir moda köşesi muazzam olur. Moda olmazsa olmazlardan.

Geziyorum:  Seyahat severler için gezi rehberi.

Bir tavsiyem daha var aslında: Blogları inceleyin.  Blog dünyasının size bu konuda çok fazla fikirler vereceğini düşünüyorum. Bence bloglarda yer alan bazı yazılar dergide yer almaya aday konular içeriyor.

Not:Dergi içerikleri, konuları arayanların mevcut dergileri incelediklerini düşündüğüm için bundan bahsetme gereği duymamıştım. Yine de belirtmemde fayda var sanırım.

 Yayımlanmış dergileri incelemeyi ihmal etmeyin. Kopyalamak için değil. Çok farklı, daha iyi fikirler bulmanız için. O yüzden dergilere önce göz atmanız, neler olduğu konusunda fikir edinmeniz gerekir. Ancak sonra çok daha iyi, ilginç, değişik, orijinal fikirler bulabilirsiniz.

Ben dergilerde neler olduğunu biliyorum deseniz bile her tıkandığınızda yine de dergileri göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Beyin maalesef unutuyor. Düşüncelerinizi dergi dünyasına adapte etmeniz için o sayfaları karıştırın.  Benden ufak bir öneri...

Dergi İsimleri Arayanlar için: Dergi İsimleri

40 yorum :

Yorum Gönder

İsme Göre Kullanıcı Adları

Hiç yorum yok
isme göre kullanıcı adları
Bu yazım şu iki başlık etrafında oluşuyor:* Kullanıcı Adı *Özel İsme Göre İnstagram Kullanıcı Adları. İsme göre instagram adları arayanlar için kendimce adlar bulmaya çalıştım. Böyle bir şey aklıma nereden geldi? Bu yönden talepler olduğunu fark ettim. Diğer sayfada yer kalmadığı için hem de daha çok, kişiye özel olduğu için bunu yeni bir sayfaya taşımaya karar verdim.

Burada önerdiğim instagram isimlerini şu şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin siz Neşe ismiyle instagram kullanıcı ismi arıyorsunuz. Aşağıda verdiğim örnekte Merve Mavisi' ni kendi isminize uyarlayabilirsiniz. Şöyle: Neşe Mavisi ya da Neşeli Mavi. Kısaca burada beğendiklerinizi kendi isminize uyarlamaya çalışın.
Benim önerilerim daha çok anlamlı, manalı kullanıcı isimlerden oluşuyor.

Özel İsme Göre Kullanıcı Adları:
Merve'nin Not Defteri          Merve Mavisi           Merve'nin Notları      Mervegiller
Merve Renkleri                    Mervecik                  Merve'nin Günleri      Mervename
Mervece Fikirler                  Merve ve Yaşam       Merverella                  Lady Merve

Yağmur'un Güncesi            Yağmur'un Notları           Yağmur'un Farklı Dünyası
Yağmurca Bilgiler              Yağmurca Fikirler           Yağmurca Notlar
Yağmur gibi Notlar            Yagmur gibi Fikirler        Yağmur Rengi
Parıltı Yağmuru                  Işıltı Yağmuru                  Yağmurname

Beste'nin Notları               Beste'nin Sözleri             Beste'nin Sayfası         Bestegiller
Beste'nin Melodisi            Beste'nin Özü                  Beste'nin Makamı       Bestelinka
Bir Beste Masalı               Huzurun Bestesi              Mutluluğun Bestesi     Besteloji
Beste'nin Ahengi              Yol Bestesi                       Bestename                   Besteciğim     

Armina Işığı                    Armina'nın Yeri                  Armina'nın Seyir Defteri
Armina'nın Defteri          Armina'nın Gezileri            Armina'nın Bahçesi

Nergis Bahçem               Nergis Diyarı               Nergiz'in Kalemi
Nergis'in Kitapları          Nergiz'e Göre              Nergizce Bilgiler
Nergizza                         Nergizella                                           

Duru Yazıyor                  Duru Bir Genç               Duru Notlarım
Duru Laflar                    Duru Düşünceler            Duru Anlatım
Duru'nun Alemi             Duru ve Yaşam               Duru ve Yemek
Duru Yazılar                   Duru Kelimeler              Duruname

Yıldız Haresi                 Sayfanın Yıldızı          Yıldızlı Defterim  
Yıldızlı Öyküler            Yıldızlı Notlarım         Yıldız Işığı

Işıltılı Fikirlerim           Işıltılı Yaşama Dair       Işıl Gözlüm          Işıl'ın Günlüğü
Işıltılı Sayfalar              Işılgiller                        Işıl'ın Ev Hali         Işıltılı Haller

Yetenekli Naci              Nacinin Felsefesi          Centilmen Naci
Zeynep'ten Bilgiler       Naci der ki                    Nacigiller

Bilgi İncisi             Bilginin İncisi          İnci Çiziyor                     Şairsel İnci
İnci Işığı                 İnci Işığım               İnci'nin Örgü Dünyası     İnci'nin Portresi
İncirella                  İnciname                  Kitab-ı İnci                      İncisel
İncistan

Duygu Melodisi         Duygu Serenomisi      Duygulu Sözlerim      Duygusal Sayfam
Duygu ve Kitap         Duygunun Piri             Duygusal Fikirler       Duygu Çizgisi
Bir Duygu Çizgisi     Duygulu Hanfendi       Duygusal Hanfendi    Duyguloji

İyilik Melodisi         Melodi Sesleri         Melodi Dolabı     Yemek Melodisi
Fikir Bulutum          Bulutlu Notlar          Resim Bulutu      Melodik Fikirler

Enesce Yazılar         Enes'ten Notlar        Enes'in Durağı     Enes Klasiği
Enes  Gezide            Enes'in Yolu            Enes Yollarda   

Ayşe'den Bilgiler      Ayşe'nin Ev İşleri     Ayşe'nin Maharetleri    Zehra'dan İnciler
Rüya Sayfası            Resim Rüyası             Resim Masalı              Kitab-ı Masal
Masal Dünyası     

Gamze ve Kitaplar      Gamzejolist                        Gamzelojist        
Gamze'nin Listesi       Gamze'nin Okudukları       Gamzeli Bir Okur
Gamzece Konular       Gamze'den Haberler   

Zennişan     Ben Zennişan     Zennişanca     Zennişan Sofrası   Zennişan Mutfağı
Lalename    LaleGüncesi      Lale Klasiği    Lale Masalı           Lalevari

Bir Kitap Aryası
Sude'nin Sayfası        Sudename               Sude'nin Portresi     Sude'nin Ruh Hali
Sude'nin Hali             Sude İle Yolculuk   Sudece Fikirler        Sude Klasiği

Ahmet'in Okuma Keyfi         Ahmet'in Not Listesi       Ahmet'ten Özlü Sözler
Ahmet'in Yaşamı                   Ahmet Geziyor                Ahmet diyor ki

Derya Deniz Notlar     Derya'nın Yemek Notları        Deryanın Okul Notları
Fikri'nin Listesi            Fikri'nin Yolu                          Fikri'nin Bilgi Yolu
Nezrin Modası             Nezrin'in Bahçesi                    Nezrin'in El Emeği  
Nezrince Mutluluk      Deryalojist                               Ezgisel Fikirler

Bir Gül Dikeni                Bir Gül Köşesi            Bir Gül Klasiği      Gül Defteri
Gülün Renkli Albümü    Gülün Renkli Köşesi   Gülün Notları        Bilgi Gülü

Bilgi Demetim              Mutluluk Demetim      Resim Demeti        Bir Demet Yazı
Bilge'nin Şiiri                Bilgece Yazılar            Bilgece Laflar        Bilginame
Bilgegiller                     Kitab-ı Bilge                Bilge Klasiği

Yasemin Renkleri
Melisa Renkleri                Melisa'dan Notlar       Melisa'nın Albümü
Melisa'nın Seyir Defteri   Mavi Melisam           Renkli Melisam

Musanet                Musa Çizgisi                 Musaloji                   Musaname
Mehmet'in Yeri     Mehmet'in Gölgesi       Mehmet'in Çizgisi       Mehmet'ten Notlar
Mehmet der ki

Papatya Tepesi       Papatya Güneşi             Papatya Kalesi           Farklı Papatyalar
Papatya İzi             Papatya Köşesi              Papatya Seremonisi   Papatyalı Cümleler
Papatyalı Notlar     Papatya Renkler            Papatyagiller              Papatyaname
Papatyalina            Papatyaloji                     PapatyaTrend             Papatasantrik

Sibel'in Söznamesi      Sibel'in SözHanesi    Sibelce Sözler         Sibeliyet
Sibel'in Köşesi            Sibelinka                    Sibelgiller               Sibelojist
Sibel Klasiği

Dila'nın Köşesi           Dila'dan Sözler          Dila'nın Sayfası      Bir Dila Sayfası
Dila'dan Nağmeler     Dila'dan Renkler       Dila'nın Ajandası 

Nilüfer Ovası               Rengarenk Nilüfer    Nilüferli Günler    Nilüfer'in Notları
Kitap Demeti               Huzur Demeti            Fikir Demeti         Renk Demeti
Duygu Demeti             Örgü Demeti              Bilgi Demeti         Aşk Demeti
Söz Demeti                  Resim Demeti            Tasarım Demeti    Güzellik Demeti
Demetoloji                     Demetgiller                Demetella               

Kullanıcı Adı 2017:
My Gazettem              mygazattem
Göçebe Kişi               gocebekisi                       Derya Deniz Bilgi          deryadenizbilgi    
Kişi Göçebe               kisigocebe                       Derya Ötesi                    deryaotesi
Göçebe Biri               gocebebiri                        Felsefe Deryası              felsefederyasi
Biri Göçebe               birigocebe                        Filozofça Fikirler           filozafcafikirler
                
Göçebe Gölge             gocebegolge                    Filozof Ötesi                 filozofotesi
Göcebe  Ruhlar          goceberuhlar                   Asabi Filozof                 asabifilozof
Göçebe Lady               gocebelady                     Derbeder Filozof           derbederfilozof
Göçebe Yaşar               gocebeyasar                    Tarz Filozof                   tarzfilozof
Sanatçı Gölge             sanatcigolge                    Tam Güzellik                 tamguzellik
Sanat Kelebeğim        sanatkelebegim               Çılgın Merlin                cilginmerlin            
Sanat Güzeli                 sanatguzeli                    Merlin'in Kılıcı              merlininkilici

Sanal Ağacı                 sanalagaci                        Savaşçı Merlin            savascimerlin
Sanal Vitrin                 sanalvitrin                       İyi Okuyucu                 iyiokuyucu
Sanal Ağacım              sanalagacim                     Net Düşüncem             netdusuncem
Sanal Fikirler              sanalfikirler                     Karizmatik Okçu          karizmatikokcu
Sanal Fikirlerim         sanalfikirlerim                 Gölge Okçu                    golgeokcu
Sanal Efekt                  sanalefekt                        Beyaz Aytaşım               beyazaytasim

Sanal Baykuş               sanalbaykus                    Aristovari                        aristovari
Sanal Kafam                sanalkafam                     Aristo Yolu                       aristoyolu
Derbeder Biri                 derbederbiri                 Yeşilname                        yesilname
Derbeder Gölge              derbedergolge            Derbeder Yazar              derbederyazar
Derbeder Zat                  derbederzat                Şaşkın Biri                     saskinbiri   
Şaşkın Şair                     saskinsair                   Film Birliği                      filmbirligi
Fikir Peşinde                    fikirpesinde              Gölgename                       golgename
Acemi Fenomen               acemifenomen         Komik Birisi                    komikbirisi
Komik Lady                     komiklady               Komikperest
Miskin Genç                     miskingenc

 

Hiç yorum yok :